magdireceptek

Banános-zabos palacsinta karobos-juharszirupos öntettel

Egyszerű, gyors és finom. És persze, egészséges 🙂

Hozzávalók (6 db-hoz):

1,5 közepes palacsinta
20 dkg zabpehely
2 ek. zabpehelyliszt 
2-3 tk. fahéj vagy kardamom
2 ek. rizs habspray
4-5 ek. kókuszzsír a sütéshez

2 ek. karob 
2 tk. juharszirup
2 ek. kókusztejpor

Elkészítés:

A banánt meghámozzuk, és összetörjük. A zabot, zabpehelylisztet és a habspray-tt hozzáadjuk. Egy serpenyőbe kókuszolajat öntünk és amikor felforrósodott, a masszából lapos korongokat formálunk, beletesszük és kisütjük (egyszer forgassuk). 
Az öntetet így készítsük el: keverjük össze az alapanyagokat, majd öntsük rá a palacsintákra. Banánszeletekkel, esetleg mogyorókrémmel tálaljuk. 
TIPP:  készítsük rizspehellyel, így gluténmentes finomságot kapunk 🙂

Ezeket olvastad már?

Szejtánkolbászos-padlizsános lasagne

Nem egy gyors étel, ha a kolbászt is aznap készítjük, de ha az rendelkezésünkre áll, hipp-hopp készen van.  Hozzávalók: 5...

Vegán karobos minikuglófok

Nagyon gyorsan elkészülő, formás édesség. Hozzávalók: 12 dkg finomliszt13 dkg teljes őrlésű liszt 2,5 dl Alpro rizstej 10 dkg nyírfacukor1-1,5...

Lecsó, újragondolva

Tavaly nyáron nagyon sok lecsót tettünk el télire, házilag termelt hagymából és paprikából, üstben készítve, és tartósítószermentesen remekül elállnak. Viszont...