magdireceptek

Vegán datolyás-kesudiós kuglóf

Hozzávalók:

30 dkg finomliszt
20 dkg teljes őrlésű liszt
15 ek. aranybarna nádcukor
1 csipet só
3 dkg puha kókuszzsír
1 citrom héja

1 tk.  aranybarna nádcukor
1 csomag élesztő
3,5 dl növényi tej

10 dkg datolya
10 dkg kesudió

Elkészítés:

A lisztet tálba tesszük, rászórjuk s cukrot, sót. A kókuszzsírt hozzákeverjük. Negyed liter növényi tejet megmelegítünk, és feloldjuk benne az élesztőt. Ezt a liszthez adjuk. Dagasztóval alaposan összedagasztjuk, közben annyi tejet adunk hozzá, amennyit felvesz.  Belereszeljük a citrom héját is. Meleg helyen hagyjuk állni 1 óra hosszat. A megkelt tésztába belekavarjuk az apróra vágott datolyát, és a szintén apróra tört kesudiót. Lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd kuglófformába tesszük és még 30 percet pihentetjük.

180 fokon min. 50 percig  sütjük, kb. 30 perc után 170 fokon folytatva a sütést. 

TIPP: ne vágjuk fel melegen, mert akkor nem lesz szép a fotó 🙂 Ill. pékárut, kenyeret ne együnk melegen, langyosan. 🙂

Ezeket olvastad már?

Kukoricakrémleves

Ismét leves, de hát jön a rossz idő, nincs mit tenni, itt a forró levesek ideje.  Ezt tegnap vacsorára ettük,...

Lencsekenyér

Hozzávalók: 30 dkg lencse egy éjszakára beáztatva, 10 dkg zabpehely 6 ek. napraforgómag / tökmag 3 ek. utifűmaghéj, 1-2 kanál...

Egy kis „nemsajttorta”

Ismét egy vegán sajttorta, ezúttal kesudióból.  Ez a recept két torta ötvözéséből született meg. Hozzávalók: -piskótához: 2,5 dl növényi tej...