magdireceptek

Vegán majonézes hummusz

Egyik kedvenc pástétomunk.

Hozzávalók:

20 dkg csicseriborsó
1-1,5 dl Sojade natúr joghurt
2 tk mustár
2 tk. citromlé
1-2 tk. nyírfacukor
2 tk. himalaya só
ízlés szerint római kömény

Elkészítés:

A csicseriborsót előző este beáztatjuk, majd megfőzzük. Amikor puha, leszűrjük, megszórjuk az őrölt római köménnyel, sóval, nyírfacukorral, meglocsoljuk citromlével, belekeverjük a joghurtot és összebotmixerezzük. Amennyiben szükséges, adunk hozzá a főzőlevéből. 
Kenyérre kenve, pitába töltve, vagy mártogatósként tálaljuk. 
A tálca ébenfából készült, és az első afrikai utam során szereztem, a Kongói Demokratikus Köztársaságban. 🙂 

Ezeket olvastad már?

Őszi kovásztalan kenyérkockák

vega_pokemontrainer4000

Finom ropogtatni való falatkák, mi nagyon szeretjük, ezért 2-3 hetente elkészítem. Most az adta az apropót, hogy elkaptam valamit, és...

Programajánló: egészségnap 2013.

vega_pokemontrainer4000

Én ott leszek 🙂 Aki teheti, jöjjön el, jók szoktak lenni az előadások, a kiállítók standjai pedig tartogatnak finomságokat, érdekességeket.

Karfiolpástétom

vega_pokemontrainer4000

Ma töltött paprikát készítettem. Mivel ennek a receptje már olvasható a blogon, így ezt nem írom le újra. De maradt...