magdireceptek

Őszibarackos-vaníliás-datolyaszirupos csodatorta :-)

Könnyű, gyors, egészséges. Kell ennél több az év utolsó apján? 🙂 Holnap pikk-pakk még el is tudjátok készíteni! Mindenkinek békés és igazi kapcsolatokban gazdag új évet kívánunk! 

Hozzávalók a tésztához:

30 dkg finomliszt
5 dkg durumliszt
2 tk. foszfátmentes sütőpor 
25 dkg növényi margarin 
15 dkg porcukor nyírfacukorból
2 ek. víz

1 csomag vaníliás  pudingpor
1/2 l rizstej 
porcukor nyírfacukorból – ízlés szerint

2 doboz barack konzerv

datolyaszirup – ízlés szerint

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és egy kis pihentetést követően kinyújtjuk, olajozott-lisztezett  formába tesszük. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Elkészítjük a hagyományos módon a pudingot. Belefolyatjuk a kisült tésztába, majd  ráhalmozzuk a felvágott barackot és meglocsoljuk datolyasziruppal.

TIPP: szórjuk  meg mandulaforgáccsal, vagy mandulaszeletekkel.

Ezeket olvastad már?

Müzliszelet-falatkák

Odavagyok a müzliszeletért,  bár számomra túl édesek, ragadósak. Szerettem volna itthon készíteni amolyan granola bar-t. Nekem ízlett, a gyerekek is...

Magokkal szórt, sütőtökös röszti

Tegnapról maradt póréhagymás-sütőtökös krumplipürénk, így ma ebből készítettem rösztit, amelyet fokhagymás tofutejföllel fogyasztunk majd. Hozzávalók Kb. 6 szem főtt krumpli1...

Metélőhagymás-magvas expressz pogácsa

Tegnap este „pogácsás hangulatom”  volt, ezt készítettem. Időm viszont kevésbé volt, így  expressz változat mellett döntöttem.  🙂 Hozzávalók (2 nagy...