Könnyű, gyors, egészséges. Kell ennél több az év utolsó apján? 🙂 Holnap pikk-pakk még el is tudjátok készíteni! Mindenkinek békés és igazi kapcsolatokban gazdag új évet kívánunk!
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg finomliszt
5 dkg durumliszt
2 tk. foszfátmentes sütőpor
25 dkg növényi margarin
15 dkg porcukor nyírfacukorból
2 ek. víz
—
1 csomag vaníliás pudingpor
1/2 l rizstej
porcukor nyírfacukorból – ízlés szerint
—
2 doboz barack konzerv
—
datolyaszirup – ízlés szerint
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és egy kis pihentetést követően kinyújtjuk, olajozott-lisztezett formába tesszük. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Elkészítjük a hagyományos módon a pudingot. Belefolyatjuk a kisült tésztába, majd ráhalmozzuk a felvágott barackot és meglocsoljuk datolyasziruppal.
TIPP: szórjuk meg mandulaforgáccsal, vagy mandulaszeletekkel.