magdireceptek

Tejbergízes-mogyorókrémes-fügés desszert

Új hónap, új receptek:-). Ez egy reggelink volt, Fanni nagy-nagy örömére. 🙂

Hozzávalók:

65 dkg búzadara
0,5 dl zabtej

adagonként 1 ek. karobos, xilites mogorókrém
2-3 szem füge

Elkészítés:

A növényi tejet felforraljuk, beleszórjuk a búzadarát és sűrűre főzzük. Egy tálkát megkenünk vízzel, Beleteszünk két kanál tejbegrízt, erre helyezünk egy ek. mogyorókrémet, majd ismt a tejbegríz következik, majd felaprított füge, ismét tejbegríz. Megvárjuk, amíg kihűl. Majd kiforgatjuk, és a tetejére is halmozunk mogyorókrémet és fügét. 

Ezeket olvastad már?

Csicseriborsókrémes tészta

Nagyon egyszerű, mégis különleges egytálétel. Nem makarónitészta illik hozzá, de most ez volt itthon 🙂 Ezzel is finom volt, de...

Tökmagpástétom

Ismét egy krumpli alapú pástétom (kimaradt egyik nap az ebédből egy szem krumpli).  Hozzávalók: 1 nagyobb főtt krumpli1 nagy marék...

Napraforgós-medvehagymás pesto

Az egyik legfinomabb pesto. Persze, finom olívaolaj is kell hozzá.:-) Hozzávalók: 1 csokor medvehagyma1 marék napraforgómag3 ek. extra szűz olívaolaj ...