magdireceptek

Narancsos-mákos kölespuding

Hozzávalók:

50 dkg köles
½ liter rizstej
25 dkg kék mák, darálva
 vanília, 1 bio narancs héja, rizsszirup – ízlés szerint

Elkészítés:

A vizet feltesszük főni.  Amikor forr, beletesszük a kölest, és fedő alatt 3 percig forraljuk. Ezt követően lezárjuk, és konyharuhával alaposan beborítva kb. 1 órát „dunsztban tartjuk”. (Így szép, pergő lesz a kölesünk). Közben megdaráljuk a mákot, narancshéjat reszelünk. A kölesbe belekeverjük a kék mákot, vaníliaport, mézet, narancshéjat és az egészet botmixerrel puding állagúvá mixeljük. Friss gyümölcsökkel díszítjük és fogyasztjuk. 

Ezeket olvastad már?

Kókuszos, mézes diótej

vega_pokemontrainer4000

Elfogyott a mandulánk, ill. kukoricatejporunk is, így ma reggel ezzel szembesülve diótejet készítettem. (Vagyis már tegnap előkészültem erre az állapotra,...

Babsaláta

vega_pokemontrainer4000

Egyszerű, nagyszerű téli saláta. Hidegen és melegen is nagyon finom! Hozzávalók: 24 dkg fehérbab2 közepes sárgarépa3-4 levél bazsalikom6 ek. 100%...