magdireceptek

Mediterrán szejtánsült

Azért szeretjük a búzahúst, mert a szánk íze szerint alakítható. Mivel múltkor főzőkörre készítettem egy nagy adaggal, eltettem -bepácolva- egy pár szeletet, ínségesebb időkre. 🙂 Ha készen van a búzahús, 5-10 perc alatt (a körettől függően) finom ebédet készíthetünk. 

Hozzávalók:

8 szelet bepácolt búzahús (receptjét ld. itt)
2 ek. pesto
2-3 tk. mediterrán fűszerkeverék
8 szem olajbogyó
kevés citromlé
2 ek. kókuszzsír

bulgur

Elkészítés:

A bepácolt búzahúsokat megkenjük egy kevés pesto-val, megszórjuk a fűszerkeverékkel, és kókuszsírral kikent tepsibe tesszük. 2-3 percet sütjük mindkét oldalukat, majd meglocsoljuk ízlés szerinti citromlével. Olajbogyóval ízesített bulgurral, párolt brokkolival, nagy adag salátával tálaljuk.

TIPP: a páclében mst ez volt: olaj + ugyanannyi víz, ill. fele annyi szójaszósz, paprikakrém, fokhagyma. 

Ezeket olvastad már?

Gesztenyés kukoricakása-torta datolyasziruppal

vega_pokemontrainer4000

A kukoricakását feldobhatjuk mindenféle finomsággal és máris „királyi” reggelink lesz. 🙂 Hozzávalók: 5 dl növényi tej20 dkg kukoricadara5-10 dkg nyírfacukor2...

Egy kis őszi szünet

vega_pokemontrainer4000

Egy időre eltűntünk és további türelmet kérünk. Költözünk – férjem munkája miatt- ugyanis Debrecenbe, ami nem a szomszéd település. Ráadásul...

Tahini

vega_pokemontrainer4000

Házi tahini, ami lényegesen olcsóbb, mint a bolti és nagyon-nagyon finom. És persze, egészséges is. 🙂 Hozzávalók: 1 dkg szezámmag3...