magdireceptek

Céklalevél saláta

Régen töltöttem fel salátareceptet, így most ezt a hiányt pótolom egy nem mindennapi salátával. Ezt még Vácon tanultam, egyik kedves ismerősünktől. 

Hozzávalók:

5-6 db cékla levelei
1 csokor metélőhagyma 
½ bio citrom leve
ízlés szerint só
1 tk. agavé szirup vagy méz
1-2 ek. olívaolaj
Elkészítés

A céklaleveleket megmossuk, majd kisebb részekre szaggatjuk, vagy vágjuk. A metélőhagymát összevágjuk és a céklalevelekhez adjuk. Az olajból, mézből, citromból és vízből öntetet készítünk, és a salátára öntjük. Szezámmaggal dúsítjuk. Frissen fogyasztjuk. 

Ezeket olvastad már?

Babos-padlizsanos lecsós ragu

Idén is szép termésünk lett a kertekben, alig győztük feldolgozni, kb 500 befőtt (kompót, lecsó, zöldségkrém, lé stb. készült, illetve...

Vegán rizskoch

Ígértem, így gyorsan lefotóztuk és feltesszük a vegán rizskochot. Sajnos az adagokat nem nagyon mértem, de próbálom rekonstruálni:) Hozzávalók: 2...

Vegán, szójajoghurtos meggyes pite

Egyszerű, gyors, finom, aktuális sütemény. Nem csak vegánoknak kitűnő, hanem annak a háziasszonynak is segítségére lehet ez a recept, akinek...