magdireceptek

Almás pite (vegán)

Folytatódjon a Mit süssek húsvétra? sorozat. Most egy tojás és margarin, fehér cukor nélküli almás pite receptet hoztam. 

Hozzávalók:

30 dkg finomliszt
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
1⁄2 csomag foszfátmentes sütőpor
1 dl extra szűz olívaolaj 
10 dkg nyírfacukor
kb. 1-2 dl víz

2 kg alma
10 dkg nyírfacukor
1 citrom héja
1 vaníliás cukor vagy 2 tk. vaníliapor
1 ek. morzsa

Elkészítés:

A liszteket és a nyírfacukrot összeöntjük, hozzáadjuk a sütőport. Kimérjük az olajat, beleöntjük. Majd

annyi vízzel hígítjuk, hogy rugalmas pitetésztát kapjunk. Félretesszük, kissé pihenni, eközben elkészítjük  a tölteléket: az almát meghámozzuk és megpároljuk. Egy olajozott, lisztezett tepsibe belesimítjuk a tészta felét, erre 1 ek. morzsát szórunk rá és erre rákenjük az almás tölteléket, majd befedjük a tészta másik felével. Vízzel hígított lekvárral kenjük meg, ez szép színt ad neki (tojássárga helyett), és még csillogó lesz. Közepes lángon, kb. 30 perc alatt kisütjük. A tetejét kávédarálón őrölt nyírfacukorral szórtuk meg.

Ezeket olvastad már?

Zöldséges „csicseripaprikás”

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom ebéd volt, mindenkinek ajánlani tudjuk 🙂 Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó2 szál sárgarépa1 szál fehérrépa 1 nagy fej vöröshagyma1...

Frankfurti leves

vega_pokemontrainer4000

Az utóbbi hetekben sok vendégeskedés is volt nálunk, majd mi is elutaztunk Békés megyei rokonainkhoz, ezért a hallgatás. Mai nap...

Hamarosan kapható lesz A nyár ízei

vega_pokemontrainer4000

Annak, akit érdekel, egy jó hír: július 10-től kapható lesz A nyár ízei vegán szakácskönyv 100 vegán recepttel, tartósítással, fitoterápiával. ...