magdireceptek

Kölestúrós vegán piskóta

Igazi ínyenc csemege, melyet Vilmányi Andrea  bocsátott rendelkezésemre, miután találkoztunk és átadtam neki a Dr. Steinberger gyümölcslé nyereményeket, és én pedig megkóstoltam ezt a finom süteményt. Gyorsan le is fotóztam és azonnal elkértem a receptet. Így vendégblogíróval bővül ebben a hónapban az oldal. 🙂 

A tojásmentes Piskóta receptje:

1 dl víz
10 dkg kókusz/dió/mák
10 dkg fruktóz
10 dkg finomliszt
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
2,5 tk. sütőpor
0,8 dl olaj (citromízú olajat is lehet használni)
1,5 dl joghurt vagy víz
2 ek. lekvár
Kölestúró receptje

15 dkg köles
7 dl növényi tej (én Cocomas tejszínt hígítottam vízzel)
a barackbefőtt vagy konzerv leve
fruktóz ízlés szerint
1 citrom héja és kevés leve
fél tofu
barackdarabok
Elkészítés:
A kölest megmossuk és feltesszük a növényi tejben és baracklében főni. Ha megfőtt, beletesszük a citromhéjat, fruktózt fél tofut és botmixerrel összeturmixoljuk, majd a barackdarabkkal összekeverjük. A tészta hozzávalóit összekeverjük. Egy pite formát kiolajozunk és a piskóta tészta felét beleöntjük és szétterítjük, majd a tölteléket elsímítjuk rajta és végül a piskóta másik felét is rátesszük. 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Kihűlve szeletelhető. 🙂

Ezeket olvastad már?

LÉT-REFORM gesztenyeszív

A LÉT-REFORM Original Kft. jóvoltából kaptunk bio, reform süteményeket, kekszeket és kenyérféléket, amelyeket, mivel finomak és egészségesek, úgy gondoltam, megosztok...

Csicseriborsó vagdalt

Nagyon finom feltét, igazi fehérjebomba. Gyorsan elkészül és nehéz elrontani. 🙂 Fanni nagyon élvezte az elkészítést, és az evést is....

Szilvás bulgur álom

A bulgur kevésbé ismert gabonafajta, pedig nagyon tápláló, finom és egészséges eledel. Étrendünkbe beépítve gazdagabbá tehetjük mindennapjainkat. (Gazdag rostokban, vitaminokban,...