magdireceptek

Paradicsomos babpástétom

A bab a vegán táplálkozás egyik legfontosabb alapanyaga. Többek között ezért tartalmaz több receptünk is babot. Ez a hüvelyes növény gazdag B1– és K-vitaminban, vasban, mangánban, foszforban, magnéziumban és nátriumban. Magas rosttartalma miatt jótékonyan hat a bélműködésre, csökkenti a szervezetben található rossz koleszterin szintjét, segít megelőzni a szív- és érrendszeri problémák kialakulását.

Hozzávalók:

1 csésze főtt bab

kb. fél csésze víz

3 ek. paradicsompüré

só, ízlés szerint

1 csokor petrezselyem felvágva

1 kicsi vöröshagyma apróra vágva

1 tk. frissen facsart citromlé

Elkészítés:

A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében adagoljuk a turmixgépbe, és addig turmixoljuk, amíg krémes nem lesz. A vizet folyamatosan, apránként öntsük bele, így nem lesz híg a pástétomunk.

Ezeket olvastad már?

Vegán banánkenyér

Magdi

Maradt pár túlérett banán itthon, így a tofu-és sütőtök kockákkal megbolondított és rizzsel tálalt lecsó után banánkenyér sült ma itthon....