magdireceptek

Paradicsomos babpástétom

A bab a vegán táplálkozás egyik legfontosabb alapanyaga. Többek között ezért tartalmaz több receptünk is babot. Ez a hüvelyes növény gazdag B1– és K-vitaminban, vasban, mangánban, foszforban, magnéziumban és nátriumban. Magas rosttartalma miatt jótékonyan hat a bélműködésre, csökkenti a szervezetben található rossz koleszterin szintjét, segít megelőzni a szív- és érrendszeri problémák kialakulását.

Hozzávalók:

1 csésze főtt bab

kb. fél csésze víz

3 ek. paradicsompüré

só, ízlés szerint

1 csokor petrezselyem felvágva

1 kicsi vöröshagyma apróra vágva

1 tk. frissen facsart citromlé

Elkészítés:

A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében adagoljuk a turmixgépbe, és addig turmixoljuk, amíg krémes nem lesz. A vizet folyamatosan, apránként öntsük bele, így nem lesz híg a pástétomunk.

Ezeket olvastad már?

Vegán stollen

Magdi

Nálunk stollen nélkül nincsen karácsony.  Mutatom, hogyan készítem – tej, tojás-és cukormentesen. Hozzávalók: 2,5 dl növényi tej 10 dkg  Nature...

Variációk egy témára: spenót

vega_pokemontrainer4000

Kaptunk egy nagy szatyor spenótot. Holnap spenót krémlevest készítek, ma a főételünk volt spenótos, illetve egyik vacsorára spenótos-sütőtökös-céklás-tofus kölest ettünk,...