magdireceptek

Céklás sós gofri növényi, bazsalikomos sajtszósszal tálalva

Én nagyon szeretem a sós muffint; goffrit, palacsintát, szóval minden olyan édességet, amit sósan is lehet fogyasztani, szívesen kipróbálok. Ez egy remek GM finomság, kenyér helyett is kitűnő alternatíva.

25 dkg cékla

10 dkg répa

7 ek. barna rizsliszt

1 lenmagtojás (1 ek. lenmag + 3 ek. langyos víz

1 ek. olívaolaj

2 gerezd fokhagyma

só, petrezselyem, kömény – ízlés szerint

Elkészítés:

A répát, céklát meghámozzuk, és kis lyukú reszelőn lereszeljük. Majd sózzuk és kicsit állni hagyjuk. A lenmagpelyhet vízzel elkeverjük; majd egy tálba nyomkodjuk a lereszelt, levét a só hatására kiengedett zöldségeket. Fűszerezzük és hozzákeverjük a lenmagpelyhet és a lisztet. Gofrisütőben kisütjük: sokáig kell sütni, kb 10 percig. Félidőben forgatjuk. Én most növényi natúr sajtkrémet higítottam egy kis vízzel és bazsalikomlevelekkel együtt elturmixoltam.

Ezeket olvastad már?

Datolyás omlós keksz

vega_pokemontrainer4000

Két etetés közben volt egy kis időm begépelni egy nagyon finom receptet. 🙂 Omlós csemege a téli hideg napokra.  Hozzávalók:...

Barackos-vaníliás-mandulás lepény kardamommal

vega_pokemontrainer4000

Ezt a lepényreceptet nemrég kaptam, amilyen egyszerű elkészíteni, annyira finom. Bármilyen gyümölccsel kipróbálható.  Hozzávalók: 15 ek. finomliszt15 ek. teljes kiőrlésű...

Sárgarépa-csicseriborsó fasírt

vega_pokemontrainer4000

Ma petrezselymes újkrumplit készítettem rántott brokkolival, cukkinivel, salátával. De Fanni mostanában nem szereti a rántottakat (vagyis ha belegondolok, soha nem...