magdireceptek

Vegán GM linzer Naked Noble krémmel töltve

Kisfiunk kedvence a linzer. Ő lekvárral szereti, mert a kókusz nem tartozik a kedvencei közé, de ezzel a Naked Noble krémmel és a csokit kókusszal megszórva is igen finom, próbáljátok ki. Vagy el tudom képzelni málnás csokoládékrémmel töltve, és a tetején lévő csokira liofizált málnát szórva is.

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg gluténmentes lisztkeverék (lehet barna rizsliszt és GM zabliszt fele-fele arányban)
  • 1 tk. sütőpor
  • 4,5 dkg Nature Cookta eritrit 
  • 3 dk Nature Cookta mandulaliszt
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
  • 2 dkg kókuszolaj folyékony állapotban
  • 9 dkg langyos víz
  • 1 tasak cukormentes „vaníliás cukor”

A töltelékhez:

Naked Noble Kókuszos mandulakrém

Elkészítés:

Összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a kókuszolajat, amit előtte felolvasztottunk, és a langyos vizet. Alaposan összedolgozzuk. Kb. 1 órát hideg helyen állni hagyjuk a tésztát, majd lisztezett felületen kb. 0,5 cm vastagságú tésztát gyúrunk, kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. 180 fokon, 10, maximum 12 perc alatt kisülnek, még puhán vegyük ki őket. Töltsük meg lekvárral vagy kókuszos mandulakrémmel és vonjuk be csokival a tetejüket (ez elhagyható).

Ezeket olvastad már?

Gombapaprikás korpás nokedlivel

vega_pokemontrainer4000

Kifőztem korpás nokedlit (fele adag zabpehelyliszt, fele adag simaliszt + korpa+ víz +só), és közben elkészítettem a gombapaprikás alapját: 5...

Fanni 3 hónapos

vega_pokemontrainer4000

Kislányunk egyre többet mosolyog, kacag és gügyög. Jó látni ezt a fejlődést 🙂 A hasa kevésbé fáj – köszönöm a...