magdireceptek

Vegán stollen

Nálunk stollen nélkül nincsen karácsony.  Mutatom, hogyan készítem – tej, tojás-és cukormentesen.

Hozzávalók:

2,5 dl növényi tej

10 dkg  Nature Cookta eritrit

2,5 dkg élesztő

40 dkg finomliszt

10 dkg mandulaliszt

15 dkg Nature Cookta kókuszolaj

10 dkg mazsola

10 dkg apróra vágott mandula

10 dkg kandírozott gyümölcs

10 dkg marcipánmassza

5 ek. Naked Noble kókuszos mandulakrém

½ kk őrölt szegfűszeg

½ kk őrölt fahéj

½ kk őrölt gyömbér

A díszítéshez:

5 dkg kókuszolaj

6 dkg porrá őrölt eritrit

Elkészítés:

Legelőször megmossuk és beáztatjuk egy rövid időre a mazsolát.  A langyosított tejbe beleszórjuk az eritritet és az élesztőt és félre tesszük. Eközben egy nagy tálban kikeverjük a liszteket,   hozzáadjuk a sót, fűszereket, megolvasztott kókuszolajat. Amikor az  az élesztő felfutott, beleöntjük a lisztes keverékbe és alaposan bedagasztjuk a tésztánkat. Meleg helyen, letakarva 1 órát pihentetjük. Ekkor adjuk hozzá a kandírozott gyümölcsöket, a mazsolát, a kókuszos mandulakrémet és a marcipánmasszát is belereszeljük.  Alaposan összedolgozzuk és vagy 1 nagyobb, vagy 2 kisebb stollen részre szedve tegyük tetszőleges alakú, olajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe. Még kelesszük, kb. 20 percet, majd 200 fokos sütőbe téve 10 percig süssük, majd további 40 percet 180 fokon. Amikor kivesszük a sütőből, még forrón megkenjük olvasztott kókuszolajjal és megszórjuk a porrá darált eritrittel. Fóliába téve hetekig is elállna, ha addig maradna belőle 😊

Ezeket olvastad már?

Blogajánló

Nővérkém is blogírásra adta fejét-  az ő specialitása, hogy főképp vegán táplálkozást folytat, azonban nem csak ő, hanem közel 2...

Padlizsántorony

Ma átjöttek hozzánk nővéremék, és mivel férje gluténérzékeny, így neki a rántott padlizsán helyett alternatív ételt készítettem. 🙂 Ezt el...

Vegán krémsajtos-paradicsomos „csemege”

Ismét egy lehetőség a szilveszter estére. Nagyon szeretjük az alábbi sajtkrém jellegű kencéket, kenyérre kenve, de ételben is felhasználva. Hozzávalók:...