A gyermekeink nem annyira levesesek, jobban szeretik az egytálételeket. Ezért nincsen mindennap leves itthon, vagy ha igen, tartalmas, sűrű levesek készülnek, utána egy könnyű főétellel.
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
1 paradicsom
1/2 kisebb fej karfiol
1 marék borsó
1 konzerv fehérbab
2 szál sérgarépa
1 kisebb karalábé
1 közepes burgonya
zeller, fehérrépa – ízlés szerint
vegamix, lestyán, só, bors (szerelem) 🙂
olaj – ízlés szerint
víz
Elkészítés:
A hagymáról a külső héját szedjük csak le; majd alaposan megmosva belerakjuk egészben az edénybe. A sérgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét, krumplit meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. Ez is belemehet a megmosott paradicsommal együtt az edénybe, rálocsoljuk a kb. 1 ek. olajat, és 2 ek. vizet. Vegamix-szel megszórjuk és lassú tűzön, fedő alatt pároljuk – a répa és a hagyma fog szép színt adni neki. Amikor a zöldségek félkemények, hozzáadjuk az apró rózsáira szedett karfiolt, konzervborsót és babot is. Felengedjük vízzel, amennyi ellepi, hozzáadjuk a sót, borsot, és az apróra vágott lestyánt, majd fedő alatt tovább pároljuk. Amikor minden meg-és összefőtt, lezárjuk és tálalhatjuk is.