magdireceptek

Mindent-bele gyógyleves

A gyermekeink nem annyira levesesek, jobban szeretik az egytálételeket. Ezért nincsen mindennap leves itthon, vagy ha igen, tartalmas, sűrű levesek készülnek, utána egy könnyű főétellel.

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma

1 paradicsom

1/2 kisebb fej karfiol

1 marék borsó

1 konzerv fehérbab

2 szál sérgarépa

1 kisebb karalábé

1 közepes burgonya

zeller, fehérrépa – ízlés szerint

vegamix, lestyán, só, bors (szerelem) 🙂

olaj – ízlés szerint

víz

Elkészítés:

A hagymáról a külső héját szedjük csak le; majd alaposan megmosva belerakjuk egészben az edénybe. A sérgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét, krumplit meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. Ez is belemehet a megmosott paradicsommal együtt az edénybe, rálocsoljuk a kb. 1 ek. olajat, és 2 ek. vizet. Vegamix-szel megszórjuk és lassú tűzön, fedő alatt pároljuk – a répa és a hagyma fog szép színt adni neki. Amikor a zöldségek félkemények, hozzáadjuk az apró rózsáira szedett karfiolt, konzervborsót és babot is. Felengedjük vízzel, amennyi ellepi, hozzáadjuk a sót, borsot, és az apróra vágott lestyánt, majd fedő alatt tovább pároljuk. Amikor minden meg-és összefőtt, lezárjuk és tálalhatjuk is.

Ezeket olvastad már?

Karfiolpástétom

Könnyű, finom pástétom.  Hozzávalók: 1 kis fej karfiol 1 szál közepes sárgarépa 1 közepes héjában főtt burgonya 1 fej lila...

Szőlős pite

Romlásnak indult a szőlő, ill. a főzelék és fasírt után tegnap estére jól esett volna valami édes 🙂 Így gyors,...

Mesés jégkrémek vegánoknak (is)

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de a mi kisfiúnk, Gergő egész évben tudna jégkrémet vagy fagylaltot enni desszertként. Így...