magdireceptek

Gyömbéres sárgarépa krémleves

A környezetünkben sokan köhögnek vagy betegek, így szerintem tavasszal is megállja a helyét ez a gyömbérrel dúsított krémleves.

Hozzávalók:

50 dkg sárgarépa

1 közepes édesburgonya

1 nagy fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

kb 1,5×1,5 cm-es gyömbér

1 ek. olaj

szerecsendió, szegfűbors, barna cukor, sörélesztőpehely, csilipehely, só – ízlés szerint

1 ek. citromlé

1 l víz

2 dl növényi főzőtejszín

Elkészítés:

A zöldségeket meghámozzuk, felkockázzuk, majd az olaj és 2-3 ek. víz keverékén megpároljuk a hagymákat. Ehhez hozzáadjuk a répát és az édesburgonyát. Ízesítjük, felengedjük a víz felével és hozzáadjuk a leveskockákat. Fedő alatt puhára pároljuk. Ekkor a főzőtejszínnel dúsítjuk, hozzáadjuk a felaprított gyömbért, majd annyi vízzel felengedjük, amennyire hígítani szeretnénk. Összeturmixoljuk. Még szükséges szerint ízesítjük és tálalhatjuk is.

Ezeket olvastad már?

Karfiolpástétom

vega_pokemontrainer4000

Ma töltött paprikát készítettem. Mivel ennek a receptje már olvasható a blogon, így ezt nem írom le újra. De maradt...

Vegán „mézes” sütemény

Magdi

Mézes süti vegánoknak, méz nélkül? Igen! Ráadásul egy fenséges Naked Noble krémmel és aszalványokkal, olajos magvakkal bolondítottam meg. Mutatom is...

Megjelent a 6. konyvem

vega_pokemontrainer4000

  Nagy örömmel írom meg nektek, hogy megjelent a legújabb könyvem, Kalandozások Zöldségországban címmel! Iskoláskorú gyermekeknek írtam főképp, de sok...