magdireceptek

Tojás nélküli, vegán cukkinitócsni

Én személy szerint jobban szeretem a cukkinből vagy sárgarépából, brokkoliból készült tócsnit, mint a hagyományos, burgonya alapút. Most egy pikáns, tojás nélküli, cukkinis változat receptjét írom le nektek:

Hozzávalók:

2 közepes cukkini

2 dl zabpehely

2 dl vöröslencseliszt vagy csicseriborsóliszt

1 ek. őrölt lenmag

2-3 tk. fokhagymapor

só, fekete só (elhagyható), vegeta, bazsalikom – ízlés szerint

Elkészítés:

A cukkinit megmossuk és lereszeljük. Besózzuk és pár perc alatt engedjük, hogy levet engedjen. Ez idő alatt kimérjük a hozzávalókat. A cukkinit kinyomkodjuk, új tálba tesszük és hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, fűszereket. Alaposan összekeverjük, majd olajjal kikent tepsibe téve 180 fokon 20 perc alatt kisütjük – közben egyszer forgatunk rajta. A gyerekek fokhagymás Vegaföllel szeretik fogyasztani.

Ezeket olvastad már?

Nyári finomfőzelék avokádó-habarással

vega_pokemontrainer4000

Zsenge répából, borsóból és krumpliból készítettem főzeléket, kicsit másképp:) Vízen hagymát pároltam, majd erre tettem felkarikázott répát, borsót, felkockázott krumplit,...

Új blog

vega_pokemontrainer4000

A kép 2007-ben készült, Békés megyében, férjem szüleinél  Kedves blogolvasó! 🙂  Többen kértétek, hogy a mindennapi egészséges ételeink receptjét osszam meg...

Karobos-tejszínes-almás palacsinta

vega_pokemontrainer4000

A leves (és az ahhoz tálalt teljes kiőrlésű lisztből készült vendégváró kifli)  után ez a desszert készült.  A palacsintatésztába karobot...