Én személy szerint jobban szeretem a cukkinből vagy sárgarépából, brokkoliból készült tócsnit, mint a hagyományos, burgonya alapút. Most egy pikáns, tojás nélküli, cukkinis változat receptjét írom le nektek:
Hozzávalók:
2 közepes cukkini
2 dl zabpehely
2 dl vöröslencseliszt vagy csicseriborsóliszt
1 ek. őrölt lenmag
2-3 tk. fokhagymapor
só, fekete só (elhagyható), vegeta, bazsalikom – ízlés szerint
Elkészítés:
A cukkinit megmossuk és lereszeljük. Besózzuk és pár perc alatt engedjük, hogy levet engedjen. Ez idő alatt kimérjük a hozzávalókat. A cukkinit kinyomkodjuk, új tálba tesszük és hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, fűszereket. Alaposan összekeverjük, majd olajjal kikent tepsibe téve 180 fokon 20 perc alatt kisütjük – közben egyszer forgatunk rajta. A gyerekek fokhagymás Vegaföllel szeretik fogyasztani.