magdireceptek

Vegán citromos pite

Nagyon-nagyon ütős sütemény…

Hozzávalók:

20 dkg finomliszt
15 dkg nyírfacukor
2 tk. foszfátmentes sütőpor
2 tk vaníliapor
1-1.5 dl buborékos ásványvíz
2 bio citrom leve és héja
5 ek. olaj 

1 csomag vaníliapuding
4 dl rizstej 
5 ek. nyírfacukor

3 dl rizshabkrém, felverve

Elkészítés:

A tészta alapanyagait -előbb a szárazakat, majd a folyékonyakat- összekeverjük. Olajozott, lisztezett őzgerinc formába vagy kenyérformába öntjük. Rákanalazzuk az előzetesen hagyományos módon elkészített vaníliapudingot is, egyenletesen elkenve-elosztva azt. Ekkor felverjük a rizshabkrémet, és ezt is a tetejére halmozzuk, dekor-vonalakat húzva rajta. 180 fokon, kb. 30 perc alatt készre sütjük. 

Ezeket olvastad már?

Nyitott Szemmel Magazin receptoldala…:)

vega_pokemontrainer4000

A Nyitott Szemmel Magazin szeptemberi számában olvashatók ismét receptjeim. 🙂 Íme (ha valamelyik nem olvasható jól, akkor klikk a képre:)

Szilvalekváros (diós, mákos) kifli

vega_pokemontrainer4000

Hagyományos téli, karácsonyi sütemény, „új köntösben”. 🙂 Hozzávalók: 50 dkg teljes őrlésű liszt40 dkg finomliszt10 dkg durumliszt20 dkg lágy (megolvasztott)...

Érik a spenót a kertben!

vega_pokemontrainer4000

  Szedtünk egy nagy tál spenótot a kertben, így tegnap reggelire zöldturmixot ittunk.  Hozzávalók: 1 tál spenót 2 banán  1...