Ez a torta kész energiabomba, így igazán jól jön ezeken a téli napokon.
hozzávalók – az alaphoz:
22 dkg datolya
25 dkg zabpehely
4 ek. növényi margarin
A krémhez:
25 dkg mogyoróvaj (natúr vagy sózott, ki hogyan szereti)
8 dkg juhar-vagy rizsszirup
vanília, fahéj
13 dkg étcsokoládé
0,5 dl növényi tej
Elkészítés:
Igen egyszerűen elkészíthető tortáról van szó, majdhogynem több idő leírni, mint elkészíteni. Egy tálban áztassuk be a mag nélküli datolyát; és egy edényben pirítsuk meg a kimért zabpelyhet. Majd mindkettőt tegyük aprítógépbe, adjuk hozzá a növényi margarint és dolgozzuk össze homogén „tészta alappá”. A datolya édessége miatt nem lesz szükség cukorra.
Ezt követően az így kapott masszát simítsuk bele tortaformába; kenjük meg a sziruppal kikevert mogyoróvajjal, és locsoljuk rá az előzetesen növényi tejjel együtt megolvasztott csokit. A tetejét díszítsük sós vagy natúr mogyoróval, illetve én még halvát (napraforgó alapú, Indiából, illetve Közép-Ázsiából származó édesség) is vágtam rá, hogy teljesen biztosra menjenek 😀