magdireceptek

Sós mogyoróvajas téli torta

Ez a torta kész energiabomba, így igazán jól jön ezeken a téli napokon.

hozzávalók – az alaphoz:

22 dkg datolya

25 dkg zabpehely

4 ek. növényi margarin

A krémhez:

25 dkg mogyoróvaj (natúr vagy sózott, ki hogyan szereti)

8 dkg juhar-vagy rizsszirup

vanília, fahéj

13 dkg étcsokoládé

0,5 dl növényi tej

Elkészítés:

Igen egyszerűen elkészíthető tortáról van szó, majdhogynem több idő leírni, mint elkészíteni. Egy tálban áztassuk be a mag nélküli datolyát; és egy edényben pirítsuk meg a kimért zabpelyhet. Majd mindkettőt tegyük aprítógépbe, adjuk hozzá a növényi margarint és dolgozzuk össze homogén „tészta alappá”. A datolya édessége miatt nem lesz szükség cukorra.

Ezt követően az így kapott masszát simítsuk bele tortaformába; kenjük meg a sziruppal kikevert mogyoróvajjal, és locsoljuk rá az előzetesen növényi tejjel együtt megolvasztott csokit. A tetejét díszítsük sós vagy natúr mogyoróval, illetve én még halvát (napraforgó alapú, Indiából, illetve Közép-Ázsiából származó édesség) is vágtam rá, hogy teljesen biztosra menjenek 😀

Ezeket olvastad már?

Karalábés tészta :)

vega_pokemontrainer4000

Nagyon egyszerű étel, mégis különleges. Amennyiben nincsen káposztánk otthon, az étel tökéletesen pótolható sült karalábéval. Nagyon-nagyon finom, és meg nem...