magdireceptek

Citromos-vegán joghurtos cukkinikrémleves

Igazi különleges leves a borongós téli napokra.

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 db közepes burgonya

50 dkg cukkini

3 ek. olívaolaj

1 db citrom

1 kis doboz vegán joghurt (natúr)

1 leveskocka

Elkészítés:

A hagymákat, burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, a cukkinit, ha zsenge és a héja vékony, ne hámozzuk meg; egyszerűen megmosást követően kockázzuk. Az olívaolaj és ugyanannyi víz keverékén pároljuk meg a hagymákat, majd adjuk hozzá a cukkinit és a burgonyát, és kb. 3 dl vízzel öntsük fel. Adjuk hozzá a leveskockát, és főzzük össze, majd keverjük hozzá a növényi joghurtot és turmixoljuk össze. Ezt követően forraljuk össze; és legvégül ízesítsük citrommal, illetve igény szerint még sóval. Magában vagy kenyérkockákkal, esetleg grissinivel is tálalhatjuk.

Ezeket olvastad már?

Medvehagymás-újhagymás burgonyakrokett

Ez ma a holnapi ebédre készített főzelék mellé készült. Hozzávalók: 4 db közepes krumpli3-4 levél medvehagyma2 póréhagyma zöldje4 ek. liszt...

Mákos-eperszószos vegán nudli

Ez volt a mai reggelink. Hozzávalók: 1 kg krumpli30 dkg liszt3 ek.100% extra szűz olivaolaj 2 ek. lenmagpehely—kb. 0,5 kg mákkb....