magdireceptek

Vendégbejegyzés: Mirinda szelet (vegán)

Kedvenc gyermekkori süteményemet fordította át vegánra Andi és Marika, ismét az ő receptjük következik. Marika eredeti végzettsége cukrász, így bátran ajánlom mindenkinek ezt a receptjüket is.

Hozzávalók

Piskótához:

25 dkg liszt (fele teljes kiőrlésű)

10 dkg fruktóz

fél csomag foszfátmentes sütőpor

6 ek. olaj

2,5 dl növényi tej+ fél ek. karobpor

 csipet só

töltelékhez:

 15 dkg köles

6 dl kókusztejszín

1 ek. tönkölydara

 1 csomag bourbon vaníliás cukor

10  dkg fruktóz

 1 evőkanál növényi margarin turmixoláshoz

narancs zselé:

fél vaníliás pudingpor

2,5 dl 100%-os narancslé

 kis fruktóz 

Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit összekeverem és kisütöm. Kb. 30 perc alatt megsül, de érdemes tűpróbának kitenni.  A tölteléknél a kölest a kókusztejszínnel és a többi hozzávalóval kivéve margarin összekeverjük. Folyamatos kevergetés mellett közepes lángon, majd kis lángon készre főzzük. Ha elkészült fedő alatt pihenni hagyjuk kihűlni. Addig a narancszseléhez a pudingport a narancslét, fruktózt összefőzzük. Ha megsült a tészta és kihűlt, akkor a tölteléket összeturmixoljuk egy kevés margarinnal és a tészta tetejére kenjük. Ha a narancszselé langyosra hűlt, akkor rásimítjuk a töltelék tetejére. Érdemes várni egy kis időt, hogy kihűljön és megdermedjen a teteje, de utána szeletelhető. 

Ezeket olvastad már?

Pikáns sült paprikakrém

vega_pokemontrainer4000

Az ajvár igazi ínyenc pástétom, amit aztán „alapként” is felhasználhatunk, akár pörköltek vagy tésztaszószok készítésekor is.  Hozzávalók: 1 kg kápia...

Tátrázni indulunk :)

vega_pokemontrainer4000

Minden évben elmegyünk egy hétre, megünnepelni a házassági évfordulónkat. Ez az időpont idén májusra esik 🙂 Így egy hétig nem...