Kedvenc gyermekkori süteményemet fordította át vegánra Andi és Marika, ismét az ő receptjük következik. Marika eredeti végzettsége cukrász, így bátran ajánlom mindenkinek ezt a receptjüket is.
Hozzávalók
Piskótához:
25 dkg liszt (fele teljes kiőrlésű)
10 dkg fruktóz
fél csomag foszfátmentes sütőpor
6 ek. olaj
2,5 dl növényi tej+ fél ek. karobpor
csipet só
töltelékhez:
15 dkg köles
6 dl kókusztejszín
1 ek. tönkölydara
1 csomag bourbon vaníliás cukor
10 dkg fruktóz
1 evőkanál növényi margarin turmixoláshoz
narancs zselé:
fél vaníliás pudingpor
2,5 dl 100%-os narancslé
kis fruktóz
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit összekeverem és kisütöm. Kb. 30 perc alatt megsül, de érdemes tűpróbának kitenni. A tölteléknél a kölest a kókusztejszínnel és a többi hozzávalóval kivéve margarin összekeverjük. Folyamatos kevergetés mellett közepes lángon, majd kis lángon készre főzzük. Ha elkészült fedő alatt pihenni hagyjuk kihűlni. Addig a narancszseléhez a pudingport a narancslét, fruktózt összefőzzük. Ha megsült a tészta és kihűlt, akkor a tölteléket összeturmixoljuk egy kevés margarinnal és a tészta tetejére kenjük. Ha a narancszselé langyosra hűlt, akkor rásimítjuk a töltelék tetejére. Érdemes várni egy kis időt, hogy kihűljön és megdermedjen a teteje, de utána szeletelhető.