magdireceptek

Gombaraguval töltött gluténmentes, vegán palacsinta

Hozzávalók a palacsintához:

20 dkg hajdinaliszt

5 dkg tápióka keményítő

40 vagy 45 dkg víz

1 csipet kurkuma

3-4 ek. kókuszolaj

ha szeretnénk (csak sósan fogyasztjuk): felaprított metélőhagyma

Hozzávalók a gombaraguhoz:

50 dkg gomba

1 db sárgarépa

1 marék friss spenót

1 kaliforniai paprika

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

vegeta, kakukkfű, só

kb. 2 dl növényi főzőtejszín

Elkészítés:

A palacsinta hozzávalóit egy magas falú tálba tesszük, majd alaposan összebotmixerezzük. Azonnal tudjuk sütni, szükséges kiolajozni a teflon alját minden sütés előtt, mert leragad.

A ragut így készíthetjük el: olaj és víz keverékén a felaprított hagymát megpároljuk, eközben a gombát alaposan megmossuk és tetszés szerinti alakúra vágjuk. Rárakjuk a hagymára, a kockára vágott paprikával és megpucolt, felkockázott sárgarépával és a megtisztított spenóttal ugyanígy járunk el. Sózzuk és lefedjük, így levet enged majd. Figyelünk, ha beszívná a levet, akkor pótoljuk. Amikor a gomba megpuhult, ízesítjük, növényi tejszínnel meglocsolva pár perc alatt készre főzzük. Megtöltjük a palacsintákat, tálaljuk.

Bármivel tölthető a palacsinta.

Ezeket olvastad már?

Narancsos-gesztenyés keksz

vega_pokemontrainer4000

Pénteken hirtelen felindulásból készült mára barátainknak ez a keksz: a kekszet szeretjük, a gesztenyét is, és mindezt egy kis naranccsal...

Bake rolls házilag – új recept :-)

vega_pokemontrainer4000

Régebben jelent már meg Bakes Rolls a blogon, de most tökéletesítettem, így újra megosztom.. 🙂  Hozzávalók (kb. 55 karikához): 3...

Sütőtökös téli leves

vega_pokemontrainer4000

A héten valamelyik nap ezt a meleg levest ettük. Hozzávalók 2 nagyobb répa1 kisebb fehérrépa2-3 kocka sütőtök1 nagyobb karalábé1 közepes...