magdireceptek

Mogyoró-öntetes saláta

Hozzávalók:

50 dkg káposzta

2 nagyobb sárgarépa

2 marék földimogyoró

1 fej lilahagyma

Az öntethez:

A mogyoróöntethez:

5 dkg sós mogyoróvaj (krémes, nem crunchy)

1 db  citrom leve

1 gerezd fokhagyma

1,5 dl kókuszital

3 ek. szójaszósz

1 ek. méz

1 csipet só

Elkészítés:

Felszeleteljük a káposztát és a répát, és félretesszük. Az öntet hozzávalóit turmixgépbe tesszük; és selymes állagúra turmixoljuk. Tálalás előtt öntsük rá a salátára az öntetet, és még pörkölt, sós mogyoróval is szórjuk meg. Igény szerit metélőhagymával vagy petrezselyemzölddel gazdagítsuk.

Ezeket olvastad már?

Spenótfasírt

vega_pokemontrainer4000

Egyszerű ételhez egyszerű fotó illik 🙂 Szüreteltünk spenótot is, így tegnap főzeléket készítettem metélőhagymás burgonyapürével, ma pedig a friss tökből...

Félig tél, félig tavasz reggelire :)

vega_pokemontrainer4000

Azért csak félig tavasz, mert még nincs friss idénygyümölcs, „csak” kompóttal készült a rétegezett reggeli 🙂 Egyrészt az ebédhez is...