magdireceptek

Vegán kalács

25 dkg finomliszt
1/2 kávéskanál só

1 ek. kristálycukor
6 ek. eritrit
4 dkg növényi margarin
5 dkg mazsola (elhagyható)
1/2 bio citrom reszelt héja
Kb. 150 ml növényi tej
1,2 dkg friss élesztő

Kenéshez:

kb. 15 ml forró zabtej, késhegynyi kurkuma, 1 teáskanál kristálycukor

Elkészítés:

Langyos növényi tejben egy teáskanál kristálycukrot elkeverünk, elmorzsoljuk benne a friss élesztőt és felfuttatjuk. Közben kimérjük a lisztet és elkeverjük a mazsolával, a citrom reszelt héjával, eritrittel és a margarinnal, majd beleöntjük a közben felfuttatott élesztőt és összegyúrjuk, fényes tésztává dagasztjuk. Letakarva duplájára kelesztjük, majd négybe vágjuk, sodorjuk és fonjuk. Sütőpapírral bevont tepsibe tesszük és letakarva még 30-40 percig kelesztjük, végül meleg zabtejben elkevert kurkumával és kristálycukorral megkenjük. Szeletelt mandulával, dióval, szezámmaggal, mákkal vagy -ahogy most én is – jégcukorral is megszórhatjuk; de hagyhatjuk üresen is és 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Ezeket olvastad már?

Újabb saláta: virsli-paprika-édeskömény

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók: 1 üveg szójavirsli1 fej édeskömény2 kápia paprika5-10 szem koktélparadicsom1 póréhagyma— 5 ek. 100% extra szűz olívaolaj5 ek. víz1 ek....

Napraforgós sárgaborsó-pástétom

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom ez a pástétom, pedig tényleg csak „összedobáltam”, ami itthon volt, de mivel nagyon finomra sikerült,  el fogom készíteni...

Kapros kukoricapástétom

vega_pokemontrainer4000

Valamelyik nap bevásároltam kukoricakonzervből, mert hirtelen rámtört, hogy mennyire szeretem és hiányzik (és  épp most volt leárazva is, szóval ez...