magdireceptek

Töltött paprika – tepsiben sütve

Végre, végre, végre. Talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy a palacsinta, fasírt mellett a kedvenc ételem a töltött paprika. (És hétvégén drága rokonaink saját paprikát hoztak, így most -noha ajándékoztunk is – „dőzsölünk”.  Most rizzsel, újhagymával, petrezselyemmel, füstölt tofuval és aszalt paradicsom töltöttem, az alábbi módon:

15 db paprikához szükséges adag:
1/2 kg rizs, hagyományos módon megfőzve, 
2 marék aszalt paradicsom, összevágva
1 füstölt tofu, szétmorzsolva,
sok-sok friss petrezselyem, 
3 újhagyma, felvágva, 
3 gerezd fokhagyma,
olaj, majoranna, só. 
A kifőtt rizst összekevertem a felsoroltakkal, beletöltöttem a paprikákba, majd olajjal kikent tepsiben megsütöttem. Kenyérrel szoktunk enni és salátával, vagy ha hiányzik mellőle a paradicsomos mártás, akkor készítek azt is (most nem hiányzott:):
1 kg paradicsomot megmosok, megfőzök és botmixerrel pépesítek. Teszek bele olajat, vizet, sót, mézet, citromlevet és egy kevés paprikakrémet is:). 

Ezeket olvastad már?

Csupaszilvás vegán linzer-tallér

Ismét lila, maradékokat felhasználó, könnyű nyári sütemény, kb. 15 perc az előkészítés, 15 perc a sütés.  Hozzávalók:50 dkg liszt (fele...

Müzliszelet

Nagyon finom, és egészséges csemege. Ez egy alaprecept, legközelebb banánchips is kerül bele pl.  Hozzávalók: 17 dkg kókuszolaj15 dkg méz16...

Zeller-karalábé raguleves

Hétvégén kaptunk apósoméktól finom zellert és karalábét a békés megyei kertből (a karalábé a fólia alól került hozzánk:).  Így ma...