Már osztottam meg veletek vegán sajttortát, de ez is nagyon jól sikerült, így lejegyeztem gyorsan és fel is töltöm nektek.
Hozzávalók – az alaphoz:
15 dkg dió
9 dkg datolya
9 dkg kókusz
A krémhez:
45 dkg kesudió
180 ml juharszirup
vaníliapor
120 ml kókuszolaj
60 ml citromlé
180 ml növényi tej
A gyümölcs-öntethez:
1 csomag mirelit erdei gyümölcs
3-4 ek. keményítő vagy vaníliás pudingpor
vaníliás cukor
Elkészítés:
A datolyát és a kesudiót is áztassuk be 1-2 órára. Majd az alapot készítsük el: az áztatott datolya, kókuszreszelés és darált dió alapos összebotmixerezésével. A krémhez a kesudiót szűrjük le, tegyük egy magas falú tálba. Adjuk hozzá a juharszirupot, kókuszolajat, citromlevet, növényi tejet, vaníliát, és mixeljük krémesre. Tegyük az alapot egy tortaformába, helyezzük rá a kesudiós krémet, és legvégül a kiengedett, keményítővel összefőzött, majd lehűtött gyümölcskrémet. 2-3 órára tegyük hűtőbe.