magdireceptek

Búzahúsos egytálétel

A pörgős napokra ajánlom ezt az egyszerű egytálétel. 🙂

Hozzávalók:

1 kg burgonya
2 nagyobb sárgarépa
1/4 fej fehér káposzta
20 dkg szejtán, bepácolva
3 újhagyma
3 ek. olívaolaj 
kb. 3 dl víz
himalaya gyógynövényes fűszersó – ízlés szerint
1 dl szójaszósz 

Elkészítés:

A burgonyát megfőzzük. Miután kihűlt, megpucoljuk és felkockázzuk. A répát meghámozzuk és szintén felkockázzuk, és roppanósra pároljuk. A káposztát megmossuk és csíkokra vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk. A kész szejtánt felvágjuk, majd egy serpenyőben a szójaszószban megforgatva megpirítjuk. Egy tepsit kiolajozunk, és a répát, a megfőtt burgonyát, a nyers csíkozott káposztát beletesszük. 180 fokon kb. 25 perc altt összesütjük. A szójaszószban megpirított szejtánkockákat és az újhagymát ekkor adjuk hozzá, 5 perc alatt még sütjük, majd egy nagy tál salátával tálaljuk. 

Ezeket olvastad már?

Búzahús szalámi

Nagyon finom vegán szalámi, már hasonló szerepel a blogon, ill. A tavasz ízei szakácskönyvben is megjelent, de ez most egy...

Vegán kétszínes sajttorta

Hozzávalók: Kekszes réteghez: 15 dkg csokis vegán zabkeksz 5 dkg kókuszolaj Fehér réteghez: 25 dkg vegán mascarpone 5 dk fehér...

„Cézár saláta” Goody-foody-val

Ismét egy Goody-foody ajánló. Meleg nyári napokon egy szendviccsel remek ebéd is lehet.  Hozzávalók: 1 fej saláta1 doboz csirkehús ízű...