Egyik kedvenc édességem az isler, és most elkészítettem vegánul. Nagyon finom. Főzőkörön mutattuk be egyébként, még a tavalyi évben ezt a süteményt, csak akkor nem készült róla fotó.
Hozzávalók:
A tésztához:
10 dkg por nyírfacukor
20 dkg bio margarin
15 dkg finomliszt
15 dkg teljes őrlésű liszt
6 g foszfátmentes sütőpor
1/2-1dl növényi tejszín
lekvár a tészta ragasztásához
A mázhoz:
6 evőkanál víz
3 evőkanál karobpor
3 evőkanál növényi tejpor
2 evőkanál kókuszolaj
3-4 evőkanál méz / szirup
3-4 evőkanál víz
mandula / dió
Elkészítés:
A tésztához való anyagokat összegyúrjuk, lisztezett gyúródeszkán fél cm-esre kinyújtjuk, sima szélű kiszúróval korongokat szúrunk ki, sütőlemezre rakjuk, majd 220 fokon világosra sütjük. Két korongot lekvárral összeragasztunk, majd egyenként bevonjuk a karobmázzal. Lehetőleg a fogyasztást megelőző napon készítsük el, hogy legyen ideje a tésztának megpuhulni, és a máz megköthessen. A máz elkészítése: A vizet felforraljuk, bele tesszük a tejport és a karobot, majd a mézet is. Ezzel vonjuk be a lekvárral megtöltött ischlereinket. A karobmázra tehetünk mandulát vagy diót.