magdireceptek

Zöldséges köles-zabfasírt

Hozzávalók:

15 dkg köles (hántolt)

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

3 ek. zabpehelyliszt

1 tk só

2 kk majoranna

2 ek étolaj

3 ek. lenmagpehely, 3 ek vízzel összekeverve

1 szelet tk. kenyér

Zöldség-mix (nálam ez mindig változó, most éppen kukorica, borsó, pritaminpaprika, de lehet reszelt répa, zöldbab; zeller; bármi, ami otthon felhasználásra vár)

1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:

A zöldségeket pároljuk meg. A kölest jól mossuk át, majd háromszoros mennyiségű vízben főzzük meg. A hagymát és a fokhagymát vágjuk apró darabokra. Tegyük egy tálba a kölest, majd keverjük hozzá a vízzel összekevert lenmagőrleményt, az 1 szelet beáztatott és kinyomkodott kenyeret, a hagymát, az olajat, a zabpehelylisztet, a felaprított petrezselyemzöldet; megpuhult zöldségeket, majd fűszerezzük. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Formáljunk belőle gombócokat. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, tegyük rá a fasírtokat. Fél óra alatt süssük meg.

Ezeket olvastad már?

Vegán májkrém

Nagyon finom pástétom, mindenképp érdemes kipróbálni.  Hozzávalók: 2 dkg szezámmag2 dkg lenmag2 dkg tökmag4 dkg napraforgómag4dkg apró szemű zabpehely1 fej...

Rozmaringos-fokhagymás háromszög

Nagyon finom „péksütemény”. 🙂 Hozzávalók: 10 dkg durumliszt25 dkg graham liszt25dkg finomliszt5 dkg búzakorpa10 dkg búzacsíra2 ek. búzasikér3 ek. himalaya...