Hozzávalók:
2 csésze finomliszt
1 zacskó sütőpor
1 csésze nyírfacukor vagy eritrit
1/2 csésze olaj
1/2 csésze növényi tej
1/2 csésze ribizli
1/2 csésze darált dió
ribizli/áfonya
—
50 g porcukor (eritritből vagy nyírfacukorból)
1,5 tk. kukoricakeményítő
1 tk. citromlé
2-3 tk. növényi tejre (víz is jó)
Elkészítés:
A muffinhoz a száraz alapanyagokat összekeverjük, eközben egy másik tálban a nedves alapanyagokat is összekeverjük és végül ezt a két részt végül egybekeverjük. Beleszemezzük a ribizlit vagy hozzáadjuk az áfonyát (opcionális) és 180 fokon 20-25 perc alatt kisütjük. A cukormázat így készítjük el: egy tálba szitáljuk a porcukrot a keményítővel, majd belekeverjük a citromlevet. Kanalanként hozzáadunk annyi növényi tejet, amennyivel egy sima, de sűrű krémet kapunk. Miután kisült, ezzel locsoljuk meg. Meghalmozzuk gyümölcsökkel.