magdireceptek

Borsófehérje-raguval töltött sós palacsinta

Leírni szinte bonyolultabb vagy hosszabb, mint elkészíteni, ne riasszon el titeket ez a hosszú hozzávalók lista vagy leírás.

Hozzávalók:

Borsófehérje raguhoz:

100 g borsófehérje granulátum 

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 kaliforniai / kápia paprika

1 paradicsom

1 sárgarépa,

1 kisebb cukkini (elhagyható)

pirospaprika 

vegeta

víz 

2 ek. olaj

Vegán palacsintához:

20 dkg finomliszt

1 ek. csicseriborsóliszt

6 dl natúr növényi tej és víz, igény szerinti  elosztásban 

2 ek. olaj 

Vegán panírhoz:

4 ek. csicseriborsóliszt 

víz 

vegeta 

morzsa

Elkészítés:

A palacsintatészta hozzávalóit egy tálba öntjük és alaposan összebotmixerezzük. Kerülhet a tésztába metélőhagyma is.  Miközben sütjük a palacsintákat, elkészítjük a „ragut”: a borsófehérjét egy tálba tesszük és forró vízzel leöntjük, állni hagyjuk. Eközben 1-1 ek. olaj és víz keverékén az előzetesen apróra vágott vöröshagymát, paprikát, paradicsomot megpároljuk, majd a leszűrt borsófehérjét és lereszelt sárgarépát, cukkinit rátesszük erre az alapra, vegetával, fokhagymával fűszerezzük, pirospaprikával színezzük és kicsit összepirítjuk, majd kevés vízzel felhigítjuk. Ne hígra készítsük. Amikor kisültek a palacsinták, rákenjük ezt a ragut, majd feltekerjük a palacsintákat. Tejföllel megkenve, sajttal megszórva így is összesüthetjük egy kiolajozott tepsiben, de be is panírozhatjuk és úgy is kisüthetjük. 

A vegán panírhoz a csicserilisztet annyi vízzel összekeverjük, hogy palacsintatészta állaga legyen, majd a palacsintákat egyből ebbe forgatjuk és ezt követően morzsába tesszük. 

Olajjal  meglocsolt tepsiben kb. 180-200 fokon 20 perc alatt kisütjük (félidőben forgatjuk).  

Ezeket olvastad már?

Paprikás krumpli gazdagon

2 kg burgonya 1 fej vöröshagyma 1 db paprika és paradicsom 1 kis kanál pirospaprika kb. 2 ek. olaj Só,...

Téli teázások :-)

Még egy írás a téli egészséges italokról. 🙂 A tél ízei könyvből szeretnék pár, téli teázással kapcsolatos infót megosztani, amelyet...

Rakott zöldbab

Ez a rakott étel volt a tegnapi és mai ebédünk, mivel megfáztam, én rozmaringolajos-fokhagymás céklasalátával ettem. Ezt nem volt idő...