magdireceptek

Tepsis krumpli – egy kis csavarral

Férjem nagyon szereti a tepsiben sült krumplit, ha kedveskedni szeretnék neki valamilyen étellel, akkor azt nyugodtan készíthetek. Ez e tepsis krumpli még ropogósabb, mint az eddig készítettetek. A titok pedig a receptben elolvasható 😉

Hozzávalók:

1 kg burgonya

1 tk. szódabikarbóna

só, rozmaring

1 kisebb fej fokhagyma

kb. 1 dl kókuszolaj / napraforgó olaj

kb. 2 l víz

Elkészítés:

Ez egy „sima” tepsis krumpli, egyetlen apró csavarral. A burgonyákat alaposan megmossuk és héjastul kockákra vágjuk. Eközben vizet rakunk fel főni és amikor forr, beleszórunk 1 tk. -nyi szódabikarbónát; és a kockákra vágott krumplikat. Kb. 5-7 percig főzzük, majd egy lyukacsos kiszedő segítségével kivesszük és a vízt lecsöpögtetve tepsibe tesszük.. Miközben a víz forr, a kókuszzsírt egy serpenyőben összesütjük az egész fokhagymával és egy friss szál rozmaringgal. A tepsiben lévő krumplira ezt az olajat öntjük rá és még 180 fokon aranybarnára sütjük. Én szoktam tofut is belesütni, ezt a sütés utolsó 10 percében adom hozzá.

Ezeket olvastad már?

Szedres nudli mandulatejszínnel

Fannink mindene a „heder”, azaz szeder. A piacon minden héten többször is veszünk 1-1 dobozzal, és mivel a kis kulacsa...

Csomagot kaptunk – ajánló

Amióta megjelent a magyar piacon, előszeretettel fogyasztjuk a Dr. Oetker által forgalmazott Creme Vega nevű terméket. Ez egy nagyon finom és...