magdireceptek

Tavaszi „macskasaláta” :-)

Fanni nagyon szereti az állatokat. A salátát kevésbé. szereti a friss zöldségeket, ill. főzve is (pl. kedvence a vadas), de a kevert salátákat annyira nem kedveli. Így tettem egy kísérletet. Övé lett a szójapárizsi és a növényi sajt belőle /róla. :-))) Meg a savanyú uborka, és a bajszát is megdézsmálta. A többi maradt nekünk 🙂 
Hozzávalók:
1 kisebb zeller
1 kisebb alma
2 közepes sárgarépa
10 dkg növényi sajt, mozarellás
2 szál újhagyma
4 ek. olívaolaj 
1-2 ek. citromlé
só, ill. tetszés szerinti fűszerek
Elkészítés:
Lereszeljük a hozzávalókat. Az öntet hozzávalóit kikeverjük és a lereszelt zöldségekre öntjük. Összekeverjük és tetszőlegesen díszítjük, tálaljuk. 

Ezeket olvastad már?

Gesztenyés-diós pohárkrém

Főzőkörön is készítettük, egyik nagy kedvenc volt ez a pohárkrém. Alapja egy vegán diós piskóta, a krém pedig egy diós-gesztenyés...