magdireceptek

Mandulás patkó

Hozzávalók:

15 dkg finomliszt
15 dkg zabpehelyliszt 
10 dkg mandula
8 dkg kókuszzsír
1 csipet só
15 dkg aranybarna nádcukor
1 tk. foszfátmentes sütőpor


6 evőkanál víz
3 evőkanál karobpor
3 evőkanál növényi tejpor
2 evőkanál kókuszolaj
3-4 evőkanál méz / szirup 
3-4 evőkanál víz

Elkészítés:


A megolvasztott kókuszzsírt kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk sütőport, a liszteket, a darált mandulát, és összegyúrjuk. Hűtőben 30 percig pihentetjük. Majd ujjnyi rudakat sodorunk a tésztából, és patkó alakúra formázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kisütjük. Eközben elkészítjük az „öntetet”: alaposan összekeverjük a hozzávalókat. Legvégül a patkók végeit az öntetbe mártogatjuk. 


Ezeket olvastad már?

Gyors ratatouille

vega_pokemontrainer4000

Ehhez hasonló fotó szerepel majd a nyári szakácskönyvben 🙂  Tegnap késő éjjel (v.inkább kora hajnalban:)értünk haza, de ma kelni kellett,...

Expressz áprilisi (női) szeszély

vega_pokemontrainer4000

Mikor máskor lenne itt a női szeszély sütésének az ideje, mint a szeszélyes áprilisban. 🙂 Ráadásul úgy, hogy sütéssel együtt...