magdireceptek

Vegán gofri eperrel és citromos-kesudiós mártogatóssal

Hozzávalók a gofrihoz:

20 dkg zabliszt  + 30 dkg finomliszt  + 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
6-7 dl víz
3 közepes alma, lereszelve
1 citrom héja
2 tk. vaníliás cukor/vanília
30 dkg eper
kb. 4-5 ek. eritritol
1/2 citrom leve
1 bio citrom héja
10 dkg kesudió
10 dkg natúr tofu
5-10 dkg eritritol
1 citrom leve

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverjük össze a liszteket, a vaníliás cukrot (vaníliaport) és a foszfátmentes sütőport. Megmosást követően hámozzuk meg az almákat, majd egy másik tálban reszeljük le őket. A citromhéjat is reszeljük hozzá. Ezt adjuk hozzá ezt a lisztes-sütőporos-vaníliás keverékhez. Majd mindehhez fokozatosan adagolva keverjük a vizet és az olajat. Keverjük ki csomómentesen, ha kell, használjunk botmixert.  Süssük meg gofrisütőben. Az epret egy edényben a citromlével és eritritollal ízesítve pároljuk meg. A kesudiót előző este áztassuk be, majd tegyük kelyhes mixerbe, adjuk hozzá a többi alapanyagot és készítsünk mártogatóst. 

Ezeket olvastad már?

Vegán egybesült fasírt

Magdi

Ebben az egybesült fasírtban minden értékes alapanyag benne van: a főtt, barna rizs (teljes értékű gabona), dió (olajos mag), lencse...

Pácolt tofu – bármikorra

vega_pokemontrainer4000

Nagyon szeretjük a tofut. A natúr kevésbé karakteres ízű, így ezt be szoktam pácolni, és addig áll ebben a lében...

Három a magyar igazság :)

vega_pokemontrainer4000

Ma háromfajta tökféléből készült főzelék: csillagtököt, főzőtököt és cukkinit reszeltem, majd vízen hagymát pároltam, rádobtam egy paradicsomot is. Ebbe tettem...