magdireceptek

Vegán áfonyás muffin

Hozzávalók:

30 dkg tönkölybúza liszt (lehet 15-15 dkg tönkölybúza/teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt)

12 dkg barna cukor/nyírfacukor/gyümölcscukor

2 ek. foszfátmentes sütőpor

2,5 dl olaj

2,5 dl növényi tej

½ citrom leve

10-15 dkg áfonya

Elkészítés:

A muffinhoz a száraz hozzávalókat, tehát a liszte(ke)t, sütőport, cukrot keverjük össze egy tálban, majd adjuk hozzá az olajat, a növényi tejet, és a citromlevet. Keverjük össze a tésztát, majd tegyük bele az áfonyát (vagy más gyümölölcsöt), és az így kapott tésztát töltsük bele muffin formákba. Előmelegített sütőbe tolva 170 C fokon, 35-40 perc alatt süssük össze, de egy tűpróbával ellenőrizhetjük a tésztát.

Opcionálisan tehetünk bele reszelt citromhéjat, vagy darabolt csokit, apróra vágott diót, mandulát stb.

Ezeket olvastad már?

Őszi lecsós-káposztás szelet (vegán)

vega_pokemontrainer4000

Ma ez lesz az ebédünk. Hozzávalók: 1 kg paprika (színesen, vegyesen)1/4 káposzta2 fej vöröshagyma4 gerezd fokhagyma5 dkg gabonakolbász3 ek. 100%...

Lestyános lencseburger

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom, akár főzelék/más köret mellé, akár hamburgerbe téve. Hozzávalók: 10-15 dkg lencse1 fej vöröshagyma3 gerezd fokhagyma1csokor lestyán (ha nincs,...

Elindult a káposztasavanyítás…:)

vega_pokemontrainer4000

Ma délután, amikor hazaérkeztünk, nekiláttunk eltenni egy zsák káposztát. 🙂 Még így is maradt főzeléknek, töltött káposztának és egyébnek. De...