Hozzávalók:
20dkg liszt
1 evőkanál csicseriborsóliszt
2 dl natúr növényi tej
4 dl víz
2 ek. kókuszolaj
só – ízlés szerint, ill. metélőhagyma vagy egyéb fűszer, ízlés szerint
Töltelékhez:
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 konzerv Kidney bab
1 konzerv kukorica
1 hegyes paprika felkarikázva
1 nagy marék spenót
kb. 2 dl sűrített paradicsom
2 ek. darált dió
só, vegeta, cukor, majoranna
2 ek. olaj
2 ek. vz
Elkészítés:
A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük, botmixerezzük és hagyományos módon kisütjük. A töltelékhez a hagymákat meghámozzuk, felkockázzuk és olaj + víz keverékén megpároljuk. Hozzáadjuk a leszűrt, lecsöpögtetett konzerveket, a sűrített paradicsomot, darát diót, a megmosott spenótleveleket, fűszereket és alaposan összefőzzük. Amikor összefőtt, még kóstolás után igény szerint ízesítjük. Megtöltjük a palacsintákat, tetszés szerint „becsomagoljuk”, és akár ki is panírozva, tepsibe téve kisüthetjük, vagy olajjal kikent tepsibe téve, növényi tejföllel lekenve, növényi sajttal megszórva összesüthetjük, de csupán önmagában is fogyaszthatjuk.