magdireceptek

Vegán kakaós (karobos) piskóta

Gyors, finom süti, ami sokszor kihúzott már a pácból. 🙂

Hozzávalók:

35 dkg liszt (lehet harmada teljesőrlésű vagy tönköly)
1 csomag (vagy kb 12 g) foszfátmentes sütőpor
0,5 dl növényi tej
4 ek. cukrozatlan kakaópor (karobpor)
20 dkg eritrit

mandulaszeletek

lekvár, vaníliapuding, tejszín….

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat elkeverjük, majd hozzáadjuk a növényi tejet. alaposan összedolgozzuk, és 180 fokon kb 25-30 perc alatt kikeverjük. Mi most Fannival feleztük az adagot, mert lapos sütihez volt kedvünk. De finom félbevágva, megkenve házi nutellával, diókrémmel vagy lekvárral 

Ezeket olvastad már?

Mustáros-füstölt tofus batyu

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom kelt tésztás „csemege”, mi most egy krémleves betéteként ettük.  Hozzávalók: 25 dkg füstölt tofu6 ek. ecet nélküli mustár—45...

Kakukkfüves gombakrémleves

vega_pokemontrainer4000

A családunkban főleg férjem kedveli a gombát, így az ő kedvéért szokott készülni gombás étel. Ez a leves is neki...

Lencsés-sütőtök burger

vega_pokemontrainer4000

Hm, de finom volt:-). Fasírtként is fogyasztható, de hamburgerként is megállja a helyét. Érdemes kipróbálni.  Hozzávalók: 20 dkg bio barna...