magdireceptek

Vegán mozzarella

A mozzarella sajt nagy kedvecem volt régebben, most egy facebook bejegyzés alapján elkészítettem a vegán verzióját:

Hozzávalók:

240 g cukormentes kókuszjoghurt 

130 g kesudió

2 g sörélesztőpehely

240 g víz

1,5 tk. só 

1 ek. (6 g) agar-agar

-3 ek. (25 g) tápióka keményítő

-frissen facsart citromlé ízlés szerint

Elkészítés:

A kesudiót áztassuk be éjszakára, Szűrjük le, öblítsük át tiszta vízzel, majd turmixoljuk krémesre a kókuszjoghurttal, sóval, sörélesztőpehellyel, tápióka keményítővel és a víz felével. Amikor elkészült a víz másik felét keverjük össze az agar-agarral és folyamatosan kevergetve főzzük 3-4 percig, majd keverjük bele a kesus kókuszjoghurtos krémet és folyamatosan kevergetve főzzük sűrűre. Egy tálba tegyünk hűtőhideg vizet és jeget, ebbe szaggassuk a meleg sajtot, mint a nokedlit. Evőkanállal, ha nagyobb, vágnivalót szeretnénk, kiskanállal, ha a kisebb változatot szeretnénk. 20-30 perc múlva megszilárdul és fogyasztható. 1 adag krémből evőkanállal szaggatva 16 darab lesz és 45 darab, ha kiskanállal szaggatjuk.

A receptet a Facebook-on találtam, Gyovai Orsolya írta le.

Ezeket olvastad már?

Cukkinis-tejszínes-diós spagetti

vega_pokemontrainer4000

A petrezselyem és a pirított dió kimaradt a fotóról. 🙁  Volt itthon egy darab cukkinink, ill. -még a hétfői receptes...

Datolyás kölessel töltött alma

vega_pokemontrainer4000

Finom kis reggeli csemege. Hozzávalók – 2 személynek: 6 db alma10 dkg kölesvíz  10 szem datolya3 ek. méz1 citrom héja1...