magdireceptek

Vegán croissant

A croissant nagy kedvence a gyermekeknek, ezért nagyon megörültem, amikor az egyik kedvenc vegán séfem, Kovács Zoltán vegán croissant receptet osztott meg Youtube csatornáján.

Hozzávalók 8-10 db-hoz:

35 dkg liszt-(tönköly vagy királybúza)

1 ek sikérpor (elhagyható)

25 dkg margarin

15 dkg víz

3 dkg barnacukor

1,5 dkg élesztő

8 g só

Elkészítés:

Az elkészítést – mivel nehéz lenne leírni – megosztom inkább itt, így mindenki jobba jár 😉 :

Ezeket olvastad már?

Spenótos „hummusz”

  Folyamatosan termő spenótunkat nem csak főzelékként szoktuk fogyasztani, hanem szoktam spenótos tésztát főzni vagy spenótos rakott burgonyát, de minden...

Zabos-citromos-mogyorós édesség

Nagyon finom átmenet a keksz és a sütemény között. A nagymarosi főzőkörről való az alaprecept, hála Gabinak és leendő menyének,...

Édesítés datolyával

A fotót én készítettem, ezért nem a legszebb….de a lényeg látható.  Finom reggeli csemege – cukor nélkül, datolyával édesítve. Hozzávalók:...