magdireceptek

Paprikás krumpli gazdagon

2 kg burgonya

1 fej vöröshagyma

1 db paprika és paradicsom

1 kis kanál pirospaprika

kb. 2 ek. olaj

Só, vegamix (vegeta)

1 mk. őrölt kömény

1 kk. paradicsompüré

gabonakolbász – igény szerint

1 csomag szójavirsli

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk és tetszés szerinti alakúra vágjuk. A paradicsomot és paprikát megmossuk, kis kockákra felvágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, majd egy nagyobb edényben kevés olaj és víz keverékén aranybarnára pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot, valamint a paradicsompürét és ezeket is belekeverjük, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, átkeverjük és felöntjük 3 dl vízzel. A gabonakolbászt és a karikákra vágott virslit a végefelé adjuk hozzá.

Ezeket olvastad már?

Sólet

Hm, nagyon régen ettünk ilyet, talán 4-5 éve nem is főztem sóletet, mindig elfelejtettem, de most vasárnap barátnőmnél jártunk, és...

Epres szivek

Mivel itt az eperszezon, ezért kiolvasztottam két doboz epret a mélyhűtőből, hadd fogyjon.  Időm továbbra sincsen sok (sőt…), éjjel egy...

Húsvétra megérkezik Az ősz ízei!

Eljött a pillanat, hogy A tavasz ízei, A tél ízei és A nyár ízei vegán szakácskönyvek után megjelenik a könyvsorozat...