Nem vagyunk nagy sushi rajongók, de szerettem volna Fanninak megmutatni, mi is ez…Hát, kicsipegette a rizst belőle….és azt mondta, hogy ne erőltessük máskor. 😀
Hozzávalók:
1 bögre kerekszemű rizs
2 bögre víz
1 csipet só
2 ek. rizsecet
nori lapok (szárított alga lapok)
—
répa, kaliforniai paprika, uborka, avokádó, tofu, spenót…
Elkészítés:
A rizst alaposan megmossuk, majd a hagyományos módon megfőzzük: a főzővízbe teszünk rizsecetet is és amikor forr a víz, hozzáadjuk a rizst, amelyet roppanósra főzünk. A töltelékhez felvágjuk hosszú csíkokra a dolgokat. A kész rizsbe is keverünk riszecetet,
Ha kész a rizs, keverjünk hozzá még egy evőkanál rizsecetet, majd terítsük ki egy lapostányérra. Amikor kihűlt, egy tiszta, konyhai törőkendőre kiterítjük az alga lapot, majd rákenünk vékonyan egy kis rizst, annyit, hogy a végére már ne jusson (kb félig). Egy csíkban rátesszük a felcsíkozott tölteléket, majd feltekerjük. Vizezett késsel felvágjuk.