magdireceptek

Az én kedvenc fagyim: a pisztáciafagyi!

Dübörög a fagyi-és jégkrémszezon. Most egy olyan fagyireceptet mutatok be, amit bárki el tud készíteni, nagyon egészséges (hála a benne lévő olajos magoknak, spirulinának, avokádónak) és nagyon finom! Az alapja nem a banán- mint sok más vegán fagyinak, hanem pl. az avokádó, mely krémessé varázsolja.

Hozzávalók:

2 bögre kesudiótej (vagy bármilyen más növényi tej, pl. én szoktam itthon készített rizs-vagy zabtejjel is)

1/2 bögre növényi habtejszín (pl. Schlagafix)

1 bögre sós vagy sótlan, héj nélküli pisztácia

1/2 bögre juhar-vagy datolya-, agavészirup

1 kisebb avokádó

Elkészítés:

A habtejszínen kívüli hozzávalókat beleöntjük a kelyhes turmixunkba és alaposan összedolgozunk. Eközben felverjük a tejszínhabot. A két „masszánkat” összekeverjük, majd egy kenyérsütő formát folpack-kal kibélelünk és beleöntjük. Egy éjszakára betesszük a mélyhűtőbe, másnaptól fogyasztható.

Ezeket olvastad már?

Mesés jégkrémek vegánoknak (is)

Magdi

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de a mi kisfiúnk, Gergő egész évben tudna jégkrémet vagy fagylaltot enni desszertként. Így...

Alma-metamorfózis: töltött alma

vega_pokemontrainer4000

Mostanában igyekszem minél inkább kiiktatni a cukrot az ételeinkből. Szinte mindig mézet használok helyette. Ez is mézes csemege lett. Most...