magdireceptek

Édesburgonyás-borsós curry

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma
2 ek. kókuszzsír
2 dl kókusztej
2 dkg friss gyömbér
1 ág korianderlevél
1 tk kurkuma
2 tk madras curry
0,5 kg édesburgonya
1 bögre borsó a kertből

Elkészítés:

A fűszereket a reszelt gyömbérrel együtt tegyük serpenyőbe, adjuk hozzá a kókuszolajat és kezdjük pirítani. 1-2 perc múlva öntsük fel a kókusztejjel, forraljuk fel. Adjuk hozzá a megpucolt és felkockázott édesburgonyának a 80%-át, a szintén meghámozott és felkockázott vöröshagymát. Majd amikor megpuhult az édesburgonya (5-10 perc), adjuk hozzá az előre megpárolt borsót és a maradék (kihagyott) összeturmixolt édesburgonyát. Tálaljuk friss korianderrel megszórva, (basmati, fekete szezámmal megszórt) rizzsel (vagy anélkül is) 🙂

Ezeket olvastad már?

Paradicsomleves gazdagon

vega_pokemontrainer4000

Érdekes, és finom leves. Hozzávalók:1/2 kg vegyes mirelit zöldség (mélyhűtő ürítés céljából :-),lehet friss karfiol, cukkini, sárgarépa, zöldbab1 l paradicsomlé3-4...

Csak egy kis saláta…

vega_pokemontrainer4000

És némi szójaszószos, sült tofu. Mindennap megennénk.  Receptet nem is írok, csak itt hagyom a fotót.  Esetleg a tofu elkészítéséről:...

Korianderes vöröslencse krémleves

vega_pokemontrainer4000

Ismét jön a rossz idő, így egy forró leves receptet hoztam.  Hozzávalók: 1 nagyobb krumpli1 fej vöröshagyma 20 dkg vöröslencse1...