magdireceptek

Édesburgonyás-borsós curry

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma
2 ek. kókuszzsír
2 dl kókusztej
2 dkg friss gyömbér
1 ág korianderlevél
1 tk kurkuma
2 tk madras curry
0,5 kg édesburgonya
1 bögre borsó a kertből

Elkészítés:

A fűszereket a reszelt gyömbérrel együtt tegyük serpenyőbe, adjuk hozzá a kókuszolajat és kezdjük pirítani. 1-2 perc múlva öntsük fel a kókusztejjel, forraljuk fel. Adjuk hozzá a megpucolt és felkockázott édesburgonyának a 80%-át, a szintén meghámozott és felkockázott vöröshagymát. Majd amikor megpuhult az édesburgonya (5-10 perc), adjuk hozzá az előre megpárolt borsót és a maradék (kihagyott) összeturmixolt édesburgonyát. Tálaljuk friss korianderrel megszórva, (basmati, fekete szezámmal megszórt) rizzsel (vagy anélkül is) 🙂

Ezeket olvastad már?

Almás-leveles szirmok

vega_pokemontrainer4000

Ma reggel egy kis nagyon gyors, finom és egészséges édességet készítettem, 5 perc volt az előkészítés és 20 perc a...

Bazsalikomos brokkolikrémleves

Magdi

Volt a mélyhűtőnkben több karfiol (még nyáron akciós karfiolt blansírozva betáraztam a mélyhűtőbe) és gondoltam, hogy most levest készítek belőle....

Főtt céklasaláta

vega_pokemontrainer4000

Igazi téli saláta, egy kis növényi sajttal, friss rukkolával, spenóttal dúsítva. Nagyon szeretjük a céklát, én főképp nyersen szoktam salátában...