Ismét itt vagyunk, most már rendszeresebben jelentkezünk.
Kisebbik gyermekünk, Gergő mostanában válogatósabb korszakát éli, pl. a nyers zöldségeket mellőzni szeretné az étrendjéből. (De a gyümölcsöket pl. nagyon szereti.) Viszont, mivel a tofut is nagyon kedveli, ill. majonézzel tökmagolajjal szinte minden lecsúszik, ezért találtam ki ezt a salátát, amiből egy hatalmas tállal mindketten megesznek.
Hozzávalók:
Paradicsom
Uborka
Saláta levél (a kertből)
Madársaláta (szintén kertből)
Bébispenót (szintén a kertből)
Újhagyma /lilahagyma
Szójaszószban pirított marinált tofu
—
Tökmagolaj
Majonéz
A tetszőlegesen kiválasztott zöldségeket feldaraboljuk és ízlés szerint meglocsoljuk a majonézzel és a tökmagolajjal. Sót nem szoktam hozzáadni, mert a majonéz is sós.
Ma éppen krumplis tésztával fogyasztjuk.