magdireceptek

Lecsó, újragondolva

Tavaly nyáron nagyon sok lecsót tettünk el télire, házilag termelt hagymából és paprikából, üstben készítve, és tartósítószermentesen remekül elállnak. Viszont mivel nő a hagyma a kertben és lassan teremnek az új paprikák is, fogyasztanunk kell, hogy kiürüljön a kamra. A gyerekek viszont ráuntak erre az ételre, így egy kicsit másképp elkészítve adom nekik. Így elfogyott. 

Hozzávalók:

1 üveg lecsó
2 ek. Dr Oetker tejföl
25 dkg marinált tofu
kb 1 ek. szójaszósz
1 ek. olaj

főtt rizs

Elkészítés:

A rizst hagyományos módon kifőzzük. A lecsót edénybe öntjük és a növényi tejföllel összeturmixoljuk. A tofut felszeleteljük, egy tepsit kiolajozunk és meglocsoljuk szójaszósszal, majd beletesszük a tofuszeleteket és 200 fokon kb. 10-15 perc alatt összesütjük. Félidőben megforgatjuk. Egymásra téve tálaljuk. 

Ezeket olvastad már?

Frankfurti leves

vega_pokemontrainer4000

Az utóbbi hetekben sok vendégeskedés is volt nálunk, majd mi is elutaztunk Békés megyei rokonainkhoz, ezért a hallgatás. Mai nap...

Zöldbabos kapros palócleves

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók:kb. fél kiló zöldbab,2 sárgarépa,1 fehérrépa,zeller,2 krumpli,1 fej hagyma,3-4 gerezd fokhagyma,só,kapor,kömény. Feltesszük főni a zöldbabot és a többi zöldséget, kis...

Gluténmentes, vegán gofri

vega_pokemontrainer4000

Aki hűséges olvasóm, biztosan emlékszik, hogy a 2020-as covid betegségem több más mellett hisztamin intoleranciát is kialakított nálam, így nem...