magdireceptek

Tavaszi spárgás tepsis krumpli

A gyermekeink nem igazán szeretik a spárgát, sajnos krémlevesben is észreveszik és nem hajlandóak megenni. Így most a tepsis krumpliba próbáltam belerejteni, és sikerrel jártam, ízlett nekik. Salátával és növényi virslivel fogyasztották ők is.

Hozzávalók:

1 kg burgonya

1 csomag friss spárga

4-5 ek. napraforgóolaj

2 gerezd fokhagyma

petrezselyemzöld

Elkészítés:

A krumplit héjastul alaposan megmossuk és félkeményre főzzük, majd miután kihűlt, kívánt alakú és méretű kockára vágjuk. Az olajat belelocsoljuk a tepsibe, majd elhelyezzük a burgonyát és 200 fokon kb. 20 percig sütjük. Ekkor adjuk hozzá a meghámozott fokhagymát, a megmosott, felaprított spárgát, és fűszerezzük. Még kb. 10 perc alatt összesütjük.

Ezeket olvastad már?

Zöldségekkel töltött vegán palacsinta

vega_pokemontrainer4000

Tegnap készítettem a zöldséges palacsintát, vacsorára és mai ebédnek  Mivel rohannom kellett, miközben sültek a palacsinták (tésztarecept itt), hagymát pároltam,...

Őszibarackos gesztenyetorta

vega_pokemontrainer4000

Ezt a tortát sütöttem idén férjem születésnapjára, mivel nagyon szereti a gesztenyét és az őszibarackot is 🙂 Hozzávalók: 15 dkg...