magdireceptek

Csicseriborsókrémes tészta

Nagyon egyszerű, mégis különleges egytálétel. Nem makarónitészta illik hozzá, de most ez volt itthon 🙂 Ezzel is finom volt, de mondjuk egy kevésbé olaszos ételre hajazó tésztával autentikusabb lett volna 🙂 
Hozzávalók:
15 dkg csicseriborsó
4 gerezd fokhagyma
római kömény – ízlés szerint
koriander – ízlés szerint
himalaya só – ízlés szerint

25 dkg barnarizs tészta

Elkészítés:
A csicseriborsót előző este beáztatjuk, majd sós vízben kifőzzük. 
A fokhagymát megpucoljuk, lereszeljük és olívaolaj és ugyanannyi víz keverékén megpároljuk. Hozzáadjuk a megfőtt és összeturmixolt csicseriborsót, a dresszinget, és ízesítjük római köménnyel, korianderrel, ételízesítővel, sóval.  
Amikor összefőtt, tésztára téve tálaljuk. 

Ezeket olvastad már?

Tátráról- bővebben

Az elmúlt héten a Magas-Tátrában és a Szlovák paradicsomban jártunk. Gyönyörű volt. Mivel gasztroblog, azzal kezdem, hogy miket ettünk :))...

Babonézes répasaláta

Egyszerű, de mégis érdekes salátarecept. Hozzávalók: 30 dkg főtt fehérbab 1/2 tk. só 1/2 tk. mustár ízlés szerint citromlé 1-1,5...

Paprikás-sajtos-sokmagvas kenyér

Ismét egy kenyérrecept, érdemes kipróbálni, nagyon finom.  Hozzávalók: 25 dkg teljes őrlésű liszt  15 dkg finomliszt 10 dkg szezámmagliszt 1...