Nagyon egyszerű, mégis különleges egytálétel. Nem makarónitészta illik hozzá, de most ez volt itthon 🙂 Ezzel is finom volt, de mondjuk egy kevésbé olaszos ételre hajazó tésztával autentikusabb lett volna 🙂
Hozzávalók:
15 dkg csicseriborsó
4 gerezd fokhagyma
3 ek. olívaolaj
2 dl szójadresszing
római kömény – ízlés szerint
koriander – ízlés szerint
bio levespor-és ételízesítő – ízlés szerint
Elkészítés:
A csicseriborsót előző este beáztatjuk, majd sós vízben kifőzzük.
A fokhagymát megpucoljuk, lereszeljük és olívaolaj és ugyanannyi víz keverékén megpároljuk. Hozzáadjuk a megfőtt és összeturmixolt csicseriborsót, a dresszinget, és ízesítjük római köménnyel, korianderrel, ételízesítővel, sóval.
Amikor összefőtt, tésztára téve tálaljuk.