magdireceptek

Főtt céklasaláta

Igazi téli saláta, egy kis növényi sajttal, friss rukkolával, spenóttal dúsítva. Nagyon szeretjük a céklát, én főképp nyersen szoktam salátában enni, de szeretem megfőzni, megsütni is – köretként vagy salátaként is tálalni.

Hozzávalók:

2 nagyobb cékla, megfőzve

1 csomag rukkola

5-6 levél spenót

20 dkg vegán mozzarella ízesítésű sajt /marinált tofuval is finom

2 ek. mustármag

Zöldfűszeres fűszersó, petrezselyemzöl vagy koriander

pár ek. olívaolaj

Elkészítés:

A céklát megmossuk, roppanósra főzzük, majd meghámozzuk és felkockázzuk. (Valamikor nyersen meghámozom, felkockázom és kevés kókuszzsíron megpirítom).  A sajtot is hasonló méretű kockákra vágjuk. A rukkolát, spenótot megmossuk, és egy tálba tesszük. Belerakjuk a céklát, sajtot, mustármagot, ill. én sokszor lilahagymát is adok hozzá.  Fűszerezzük, összekeverjük , meglocsoljuk az olajjal és már ehetjük is.

Sokszor növényi majonézzel dúsítom. Szeretem a céklát fasírtnak is elkészíteni, vagy céklás krumplipürét is szoktam készíteni, de a céklás rizotto vagy brownie is nagyon finom.

Ezeket olvastad már?

Medvehagymás lencsepástétom

vega_pokemontrainer4000

Avagy mit kenjen a vegán a kenyérre, tavasszal, de hideg időben? 🙂 Hozzávalók: 20 dkg lencse1 fej vöröshagyma2-3 gerezdfokhagyma 1...

Növényi vagdalt

Magdi

Hozzávalók: 12,5 dkg lencse 10 dkg dió /mandula /pisztácia / kesudió stb. 1 fej vöröshagyma 1 szál sárgarépa ½ kezeletlen...

Szegedi tarhonya

vega_pokemontrainer4000

Sok a határidős feladat, így ezzel egyenes arányban csökkent a konyhában tölthető időm.:(Így ma gyors egytálétel készült, két napra. Nálunk...