magdireceptek

Főtt céklasaláta

Igazi téli saláta, egy kis növényi sajttal, friss rukkolával, spenóttal dúsítva. Nagyon szeretjük a céklát, én főképp nyersen szoktam salátában enni, de szeretem megfőzni, megsütni is – köretként vagy salátaként is tálalni.

Hozzávalók:

2 nagyobb cékla, megfőzve

1 csomag rukkola

5-6 levél spenót

20 dkg vegán mozzarella ízesítésű sajt /marinált tofuval is finom

2 ek. mustármag

Zöldfűszeres fűszersó, petrezselyemzöl vagy koriander

pár ek. olívaolaj

Elkészítés:

A céklát megmossuk, roppanósra főzzük, majd meghámozzuk és felkockázzuk. (Valamikor nyersen meghámozom, felkockázom és kevés kókuszzsíron megpirítom).  A sajtot is hasonló méretű kockákra vágjuk. A rukkolát, spenótot megmossuk, és egy tálba tesszük. Belerakjuk a céklát, sajtot, mustármagot, ill. én sokszor lilahagymát is adok hozzá.  Fűszerezzük, összekeverjük , meglocsoljuk az olajjal és már ehetjük is.

Sokszor növényi majonézzel dúsítom. Szeretem a céklát fasírtnak is elkészíteni, vagy céklás krumplipürét is szoktam készíteni, de a céklás rizotto vagy brownie is nagyon finom.

Ezeket olvastad már?

Goody-foody füstölt szelet

vega_pokemontrainer4000

Egy új Goody-foody terméket mutatok most be, ez pedig a Füstölt szelet .  Nagyon finom, amolyan „Gabonagömböc”, csak ízletesebb, mint...

Vegán gyümölcsös piskóta

vega_pokemontrainer4000

A fotó nem sikerült sajnos, én készítettem, 1 perc alatt, és este is volt már, nem találtam a vakut stb....

Nyári mediterrán party-falatok :-)

vega_pokemontrainer4000

Megmaradt 2 db főtt krumplink (tegnap este krumplis-„túrós” fánkot készítettem, sajnos fotó nem készült, mert nagyon éhesek voltunk), ill. tofus-aszalt...