magdireceptek

Egy kis „nemsajttorta”

Ismét egy vegán sajttorta, ezúttal kesudióból.  Ez a recept két torta ötvözéséből született meg.

Hozzávalók:

-piskótához:

2,5 dl növényi tej

6 ek. étolaj

2 ek. citromlé

25 dkg zabliszt

1 tasak sütőpor

10 dkg barnacukor /eritrit /nyírfacukor

-krémhez:

50 dkg natúr kesudió

8 dl lehűtött, sűrű, konzerves kókusztej

8 ek. porcukor

2 ek. citromlé

4 tasak vaníliás cukor

Elkészítés:

A piskóta alapanyagait összekeverjük (külön a szárazakat, nedveseket, majd az egészet alaposan összekeverjük). És 180 fokos sütőbe téve kb. 25 perc alatt készre sütjük. Benne hagyjuk a tortaformában. A krémhez szükséges kesudiót áztassuk be éjszakára, a konzerv kókusztejet tegyük hűtőbe. Másnap a krémhez a lehűtött kókusztejről vegyük le a szilárd részt és a leszűrt kesudióval, a cukorral, vaníliás cukorral és a citrommal turmixoljuk szét minél lágyabb krémmé. Ha nem elég édes  még édesíthetjük. Kenjük rá ezt a krémet a piskótára. Tegyük egy teljes napot hűtőbe. 

Sok-sok gyümölccsel szoktuk fogyasztani, most csak málnánk volt itthon.

Ezeket olvastad már?

Köles-krumpli tócsni

Nagyon finom feltét, egy újságban olvasta édesanyám az eredeti receptet, kifénymásolta, és én pedig kisebb variálást követően készítettem el.  Hozzávalók:...